Vissza a bloghoz

Pitch

Hogyan rakj össze egy Pitch Deck-et?

2021.07.16.separatorDrukka Startup Studio

Ha megtalálod a számodra legideálisabb akcelerátort, nagy segítségedre lehet abban, hogy elindítsd startupodat a sikerre vezető úton, ráadásul rengeteg hasznos tudást magadba szívhatsz egy ilyen időszak alatt, mivel vállalkozóktól, befektetőktől és vezetőktől kaphatsz értékes oktatást és mentori támogatást. Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan lehet sikeres a jelentkezésed és mire számíthatsz egy akcelerátor programban!

Honnan tudhatod, hogy a Drukka a számodra megfelelő akcelerátor?

Ideális program lehet startupodnak, ha vállalkozásod induló vagy növekedési fázisban tart. Előny, ha esetleg már prototípussal vagy MVP szintű termékkel is rendelkezel. Az akcelerációs időszak körülbelül 6 hónapon át fog tartani, ami alatt egy intenzív mentorálásban és szakmai fejlődésben lehet része a bejutott startupoknak, és egyenesen tapasztalt startup-építőktől és startup-mentoroktól lehet tanulni.

Mit nyerhetsz a programmal?

A program nemcsak nagy összegű befektetést és mentori támogatást nyújt, hanem biztosítjuk a szükséges feltételeket is ahhoz, hogy valóban úgy érezd, hogy beindult saját vállalkozásod! Gondoskodunk többek között az irodahasználatról a HUB55-ben és a termékfejlesztéshez szükséges infrastruktúráról, segítséget nyújtunk a backoffice feladatokban és megosztjuk piacra viteli tapasztalatainkat. A program hozzásegít ahhoz, hogy a befektetők felfigyeljenek startupodra, így a következő körös befektetési lehetőségek szervezése sem fog elmaradni!

Mire figyelj a jelentkezéskor?

Ha a fent leírtak elnyerték a tetszésedet és meggyőztek abban, hogy jelentkezz programunkba, itt van pár tipp, hogy mire érdemes figyelned a jelentkezés kitöltésekor, továbbá mik azok a kompetenciák, amiknek a meglétére érdemes odafigyelned, hogyha bekerülsz akcelerátor programunkba.

  • Válaszolj a kitöltendő kérdésekre röviden és érthetően, nem szükséges már a jelentkezésnél bemutatni ötleted minden részletét. Ha felkeltetted az érdeklődésünket, szívesen hallunk még többet a projektedről személyesen, az interjúkör során!
  • Gondoskodj róla, hogy figyelemfelkeltő legyen, amit projektedről írsz, mondd el, hogy mitől egyedi és innovatív a megoldásod.
  • Ha van olyan releváns információ ötleteddel vagy szakmai profiloddal kapcsolatban, amit fontosnak találsz megosztani a zsűrivel – például referencia, kutatás a témához kapcsolódóan, Linkedin profilod linkje – akkor nyugodtan foglald bele jelentkezésedbe.
  • Vizsgáld meg, hogy mennyire vagy elkötelezett és ambiciózus projekted iránt, állíts fel elérendő célokat és győződj meg róla, hogy valóban ezek motiválnak, és ezek mentén akarsz előre haladni!
  • Mindig legyél nyitott a visszajelzésekre! Egy startuppernek a szakmai kritikákra is mindig fel kell készülnie. A legjobb, hogyha átgondolod a kapott visszajelzéseket és azok mentén fejleszted tovább vállalkozásodat.
  • Mutasd meg, hogy valóban sokat foglalkoztál ötleteddel, kutattál a témában, jól felkészült vagy, és érthetően prezentálni is tudod azt! Ez magában foglalja, hogy érted a piacot és tudod, kik a potenciális vevőid, továbbá alá tudod támasztani, hogy miért éppen most van a megfelelő alkalom, hogy megismerje a világ termékedet vagy szolgáltatásodat. Másképp nem fog menni, hogy meggyőzd a befektetőket!
  • Mindig tartsd szem előtt, hogy az ötlet mögött lévő csapat épp olyan fontos, mint maga az ötlet! A kettő kéz a kézben jár és a szakmai zsűri is szem előtt tartja a csapategység minőségét a kiválasztás során. Nemcsak az összhang és a jó együttműködés fontos a csapatban, hanem az is, hogy a tagok rendelkezzenek a megfelelő szakmai kompetenciákkal és skillekkel, amelyek hasznosíthatók az adott startupban.

Ha van egy jó startup ötleted és további támogatásra van szükséged, várjuk jelentkezésedet!

Drukka Startup Studio
Írta

Drukka Startup Studio

-

-